Tyresövallen 1
5 maj 2017
19:45

Referat: Tyresö FF - Västerhaninge IF

Ännu en match vi ger bort. Är det psyket eller har vi så mycket sämre fysisk status än motståndarna? En första halvlek som Västerhaninge total äger där det borde varit en större ledning än de 0-2 som det stod efter första halvlek. Vi uppehåller oss först vid det. Ett Västerhaninge som rullade ut Tyresö som fick jaga boll. 0-1 redan efter 8 minuter genom debuterande Christian som var Västerhaninges genomgående bästa spelare för dagen, vilket hjärta och hårt jobb han visade. En underbar pass från Max som friställde Christian. 0-2 efter 33 minuter ett inspel från Pekki där återigen Christian håller sig framme och stöter in bollen. Därefter följer frilägen för Ibbe och Dejan som tyvärr missas, men det känns hur stabilt som helst.

Andra halvlek: Återigen direkt insläppt mål.Redan efter två minuter drar Västerhaninge på sig en helt idiotisk frispark. Bollen far fram och tillbaka och det finns flera tillfällen att få bort den istället stöts den in till 1-2. Nu får Tyresö luft och Västerhaninge börjar hänga med huvudena trots en ledning. Felpass på mitten och kvitteringen är ett faktum åtta minuter senare. Fyra minuter därefter ett bolltapp och Tyresö har vänt. 2-4 kommer i 73:e som ett brev på posten.
Visst Västerhaninge skapar även målchanser i slutet, bland annat ett stolpskott men nu är matchen Tyresös.
Det vi får ta med oss är en första halvlek där vi äger matchen. Återigen en andra halvlek som Västerhaninge torskar stort. Vi får hoppas att det beror på att vi har dålig ork annars är vi illa ute.